Welke kartonnen doos voor welke klus?

Ga je binnenkort verhuizen? Wil je goederen opslaan of heb je juist een goede kartonnen doos nodig voor het versturen van producten? Of zoek je andere soorten dozen die het werk eenvoudiger kunnen maken? Dan doe je er verstandig aan om ons blog te lezen, want in onze blog vertellen we meer over de verschillende soorten dozen die je kunt bestellen.

Kartonnen doos voor verhuizen

De eerste kartonnen doos die we onder de aandacht willen brengen is de verhuisdoos en de naam spreekt natuurlijk al voor zich. De verhuisdoos gebruik je als je wilt verhuizen. Verhuisdozen zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar en je kunt ook kiezen voor verhuisdozen die bijvoorbeeld meer of minder gewicht kunnen dragen. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer een doos kan dragen des te steviger het product is. En als de doos van dik karton is gemaakt, is deze ook vaak iets duurder. Een groot voordeel van de verhuisdoos is dat die handvatten heeft, zodat je ze makkelijk kunt sjouwen en verplaatsen.

Verzenddozen voor het versturen van goederen

De tweede kartonnen doos die we bespreken is natuurlijk de verzenddoos. Verzenddozen zijn eveneens in verschillende maten en prijsklassen te koop en hoe meer je voor een doos betaalt des te beter de kwaliteit is. Het is verstandig om voor kwalitatief goede dozen te kiezen. Zeker wanneer je breekbare of duurdere producten naar je klanten moet versturen. Doorgaans kiezen bedrijven voor verschillende maten dozen, zodat ze ook verschillende producten kunnen versturen. En ook om op de kosten te besparen en om beter om te gaan met het milieu. 

Kartonnen doos voor archiveren

Wil je goederen archiveren? Of heb je een archief dat je graag wilt opslaan? Dan is de archiefdoos een goede keuze! Archiefdozen zijn stevig en doorgaans kun je ze goed opstapelen. Handig als je al jaren je administratie bijhoudt en deze na ieder boekjaar wilt opslaan. Archiefdozen hebben vaak ook de ruimte om er iets op te schrijven met een pen of een stift en ze kunnen ook zijn voorzien van handvatten. Zodat je ze makkelijk kunt sjouwen en verplaatsen.

Palletdozen voor blok- en europallets

De palletdoos is ook een kartonnen doos die we niet mogen overslaan, want deze handige dozen hebben het formaat van een blok- of europallet. Verstuur jij vaak kleinere doosjes in grote hoeveelheden? Dan biedt een palletdoos uitkomst. Je hoeft een pallet niet meer in te sealen en je weet zeker dat je een pallet met kleine doosjes stabiel kunt opstapelen. Bij een palletdoos heb je ook de keuze hoe hoog de doos moet zijn.

Verpakkingsmaterialen Profipack | Voor al uw verpakkingsmateriaal

Dozen voor stellingen

De laatste kartonnen doos die we onder de aandacht willen brengen is de doos die je gebruikt om bijvoorbeeld een plank in een stelling in te delen. Met deze dozen kun je heel makkelijk kleinere producten opslaan en een plank opdelen in meerdere locaties. Zo bespaar je veel ruimte in het magazijn, kun je meer producten op voorraad nemen en kunnen magazijnmedewerkers of orderpickers de producten eenvoudig terugvinden tijdens het picken van de orders.