Versiebeheer

Tijdens bouwprojecten werken veel mensen in dezelfde documenten. In het verleden zagen we dan ook dat documenten steeds doorgestuurd moesten worden van persoon naar persoon. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, doordat alle bestanden online zijn opgeslagen. Echter zien we nog wel vaak dat mensen tegelijk in documenten werken die ze gedownload hebben. Hierdoor worden bestanden opnieuw opgeslagen en mist er al snel informatie.

Documentatie

In de bouw heb je te maken met enorm veel verschillende soorten bestanden. Al deze bestanden zijn noodzakelijk om een goed resultaat neer te zetten. Het is dan ook belangrijk dat je de informatie goed weet te managen. Informatiemanagement kan je het beste doen met behulp van een systeem zoals Prostream.

Altijd de juiste versie

Wanneer de informatie goed gemanaged wordt, dan is het versiebeheer ook essentieel. Als mensen tegelijk in documenten werken, dan moet ervoor worden gezorgd dat er in de juiste versie wordt gewerkt. In Prostream wordt automatisch een nieuwe versie gemaakt wanneer wijzigingen worden doorgevoerd. Zo heeft iedereen altijd toegang tot de nieuwste versie van een document. Op deze manier kan je ook nog eens eenvoudig terugzien wie welke aanpassingen heeft gedaan.

Op https://www.prostream.app/ vindt je meer informatie over deze handige functie van de applicatie.