Ruimte en kosten besparen met een goedkope kleine keuken

Je hebt een appartement of een kleine woning met weinig ruimte voor de keuken. Toch wil je een mooie keuken waar je jouw gerechten kunt klaarmaken en je boodschappen in kwijt kunt. Het inrichten van een kleine keuken vergt wat moeite en om iedere centimeter zo goed mogelijk te benutten kies je voor vrij prijzige oplossingen waarmee je genoeg bergingsruimte hebt en ook van alle gemakken bent voorzien. Toch hoeft een kleine keuken niet duur te zijn. In dit blog vertellen we hoe je nog steeds ruimte, maar ook zeker kosten kunt besparen met het monteren van een goedkope kleine keuken.

Balans zoeken tussen kastruimte en inbouwapparatuur

Met een kleine keuken moet je het slim aanpakken als je genoeg bergingsruimte wilt hebben en ook nog gebruik wil kunnen maken van inbouwapparatuur. Het laten plaatsen van inbouwapparatuur kan een vrij prijzige investering zijn. Je kunt er dus voor kiezen om dit niet te doen. Een inbouwvaatwasser zorgt er al voor dat je een keukenkastje minder hebt. Je zou er dus ook voor kiezen om vrijstaande apparatuur aan te schaffen en dit in een bijkeuken of een schuur te kunnen plaatsen. Dat scheelt al een hoop ruimten en je spaart ook nog eens geld uit.

Planken en rekken in plaats van kastjes

Met een keukenkastje kun je veel zaken, zoals borden en kopjes uit het zicht halen, maar als je een leuk servies hebt kun je er ook voor kiezen om met planken of rekken te werken. Door borden en kopjes bijvoorbeeld in rekken te plaatsen of aan haken op te hangen spaar je enorm veel ruimte uit. Daarnaast is het installeren van rekken en planken ook een stuk goedkoper dan wanneer je keukenkastjes laat monteren. Ook mooie potten en pannen kun je bijvoorbeeld ophangen in plaats van in een keukenkastje opbergen.

Goedkope kleine keukens en verlichting

Heb je een gesloten keuken zonder ramen? Dan sta je voor een uitdaging met betrekking tot de verlichting. Een donkere kleine keuken kan een heel benauwend gevoel geven. Dat zorgt er weer voor dat je de keuken minimaal gebruikt. Door het plaatsen van sfeerverlichting kun je de keuken lichter en ruimtelijker maken. Het advies is dan om altijd LED-verlichting te gebruiken en het liefst ook slimme lampen die je met een app kunt bedienen. Zo kun je niet alleen de sfeer bepalen, maar ook tijdschema’s instellen zodat de lampen automatisch aan- en uitgaan. Dat scheelt ook weer in de kosten van de energierekening.

Goedkope kleine keukens bewust inrichten

Wanneer je de keukenkastjes opentrekt kom je vaak zaken tegen die je al weken of zelfs maanden niet hebt gebruikt. Wanneer je een goedkope kleine keuken inricht is het belangrijk om afscheid te nemen van producten die je niet meer gebruikt. Zoals opbergbakken, potten, pannen en zelfs servies. Een kleine keuken straalt alleen rust en warmte uit als deze goed opgeruimd is. Dus bij het installeren van een goedkope kleine keuken is het ook een mooi moment om een opschoonactie uit te voeren. Advies nodig? Schakel dan de specialisten van Keukendepot in voor een degelijk advies!