Muizen bestrijden in huis

Ongedierte in huis hebben is natuurlijk nooit fijn, zo kun je last hebben van kakkerlakken, vliegen, ratten en muizen. De meeste Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben last van muizen. Vooral als het buiten wat kouder wordt, is de kans groot dat je last krijgt van muizen. Muizen worden op verschillende manieren aangetrokken, maar hoe kom je er nu vanaf? Muizen bestrijden is over het algemeen erg lastig, maar je kunt het in veel gevallen ook gewoon voorkomen. Je hoeft niet altijd een professioneel bedrijf in te schakelen, maar hoe kun je nu zelf afkomen van muizen? Muizen bestrijden in huis is van groot belang voor de spullen in huis, maar ook voor de gezondheid van je kinderen, jezelf en huisdieren.

 

Het is van belang om tijdig te beginnen met muizen bestrijden in huis, want ze kunnen zich enorm snel voortplanten. Je kunt op die manier ook snel last krijgen van een enorme muizenplaag. Muizen zorgen voor veel problemen en ze houden ervan om kabels door te knagen. Dit kan in sommige gevallen zelfs zorgen voor brand, maar het kost natuurlijk ook veel geld. Daarnaast zijn muizen ziektedragers en kunnen ze een groot gevaar vormen voor je gezondheid. Hoe kun je het beste muizen bestrijden in huis? In dit artikel vertellen we er alles over!

Muizen bestrijden in huis: waar zit het probleem?

Het eerste wat je moet doen als je muizen bestrijden in huis wilt doen, is het probleem identificeren. Je moet er namelijk achter komen waar de muizen zich bevinden in het huis, maar ook hoe groot de muizenplaag precies is. Op die manier kun je een bestrijdingsmethode toepassen en veel effectiever zijn. Muizen laten altijd sporen achter, zoals uitwerpselen, voetafdrukken en knaagschade aan kabels en meubels. Door deze sporen te volgen, is het mogelijk om de muizen te vinden. Lukt dit niet? Dan is het aan te raden om een muizenbestrijder in te schakelen, deze heeft namelijk de kennis om het probleem te identificeren.

Gebruik muizenvallen

Het is niet verstandig om direct naar de chemische middelen te grijpen. Chemische middelen zijn wellicht effectief tegen muizen, maar ze zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Muizenvallen gebruiken is veel verstandiger en zijn ook nog eens een effectief bestrijdingsmiddel. Muizen bestrijden in huis doe je dus met muizenvallen, maar welke muizenval kies je? Muizenvallen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten, zo heeft iedere muizenval zijn eigen voor- en nadelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Muizen bestrijden in huis kan dus op verschillende manieren, maar het is ook van belang dat de muizen niet terug kunnen komen. Muizen kunnen op verschillende manieren in het huis komen en doen dit voornamelijk door de gaten en kieren in plafonds en muren. Het is van belang om deze gaten en kieren goed te sluiten, zodat de muis geen toegang meer heeft in jouw woning. Op deze manier ongedierte bestrijden in huis is erg effectief en je kunt daarvoor ook een professionele muizenbestrijder inschakelen. Deze weet namelijk precies hoe de muizen normaal gesproken naar binnen komen.