Laat je gezonken boot voordelig lichten

Bootbezitters weten allemaal hoeveel geld er nodig is om alles goed te onderhouden. Soms gaat er toch iets mis waardoor je boot volloopt met water en zinkt. Dat is heel vervelend want je hebt dan niet alleen veel schade aan je boot, maar je kunt ook nog problemen krijgen met Rijkswaterstaat. Zij zijn erg streng met gezonken boten omdat er allerlei schadelijke stoffen – zoals motorolie en accuvloeistof in het water kunnen lopen. Dat kan duur uitvallen als je geen actie onderneemt voor de eerste boetes op de deurmat liggen. Daarom is het belangrijk om een gezonken boot zo snel mogelijk te laten lichten en verslepen.

Een professionele ophaaldienst

Bij Gezonkenbootafvoeren.nl kun je binnen no-time regelen dat een ophaaldienst voor je gezonken boot je uit de brand komt helpen. Het is natuurlijk verstandig om hen al in te schakelen wanneer je merkt dat er niets meer met je boot wordt gedaan of wanneer deze veroudert maar er geen tijd, geld of zin is om te investeren in de nodige reparaties. Je kunt veel kosten besparen door een boot zo snel mogelijk af te laten voeren. Dan ben je ook af van extra kosten zoals verzekeringen, ligplaatskosten en dergelijke. Dat geldt natuurlijk helemaal als het om een reeds gezonken boot gaat.

Scherpe prijzen

Veel oude boten hebben nog allerlei bruikbare onderdelen. Wanneer zo’n boot niet meer verkocht kan worden, betekent dit niet dat hij geen waarde meer heeft. Als een boot gelicht wordt, dan kun je deze uit elkaar laten halen door de botensloperij. Vaak kun je met deze opbrengsten (een gedeelte van) de kosten dekken van het afvoeren van je boot. Uiteraard zijn de kosten en baten erg afhankelijk van de situatie.

Een offerte aanvragen

Zo gauw je overweegt om je (gezonken) boot af te laten voeren is het verstandig om contact op te nemen met Gezonken-boot.nl. Op hun website kun je allerlei gegevens invullen over je boot waardoor ze een goed beeld krijgen van de situatie. Soms sturen ze nog iemand langs om bepaalde details na te kijken voor ze een offerte voor je opstellen. Door je gezonken boot zo snel mogelijk te laten ruimen vermijd je dat je een milieudelict begaat en daarmee bespaar je aanzienlijk op de hoge boetes die daarmee samengaan.