Klusjes in huis

In huis is er voor hen die een beetje handig zijn altijd wat (zelf) te doen. Of je nou een goede klusser bent of niet, iedere klusser heeft altijd per definitie nog een hele hoop klusjes achter liggen om te doen in en om het huis. 

Zo zijn er altijd wel klusjes te doen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan de schuur waar je nog grabber gipsplaatschroeven nodig hebt en de relgeldragers nog altijd bevestigen moet. Maar ook natuurlijk het bankje dat al een paar jaar kapot staat in de tuin, dat nog steeds opnieuw geverfd moet worden en waar die paar schroeven uit zijn nog.

Maar ook binnen is er altijd wel iets te bedenken. Misschien wil je wat groters aanpakken al lange tijd, zoals een muurtje door breken, niet dragend dan, of een vloer vervangen. Maar je kan natuurlijk ook wat minder groots doen wat je al lange tijd uitstelt. Denk aan het haakje ophangen in de WC voor de scheurkalender die nog altijd een beetje treurig in de wasbak hangt, terwijl het alweer bijna maart is. 

Klusjes stellen mensen altijd graag uit. Ook al ben je een echte klusser, zul je jezelf toch vaak dingen zien uitstellen. Vaak toch dingen naar achteren schuiven die iets minder belangrijk zijn maar wel moeite kosten, ook al is het leuke moeite. Zeker met verleidelijke dingen als Netflix, of Youtube, is het toch altijd weer lastig om niet afgeleid te raken door andere dingen in het leven dan het klussen. Maar mocht je nou eens een iets langere tijd wat meer vrije tijd hebben, plan dan alvast dat je dan wat klusjes gaat afronden. Zeg het desnoods tegen je partner of vrienden, want dan geef je jezelf een halve verplichting om die klusjes ook echt te doen, omdat de ander het zou verwachten zeg maar.