Het kiezen en vinden van de juist aannemer

Wil jij binnenkort jouw huis laten bouwen door een Bouwbedrijf in Groningen? Het bouwen van jouw droomhuis kan een opwindende, emotionele ervaring zijn. Je zult ontelbare uren in de nieuwe woning doorbrengen, van planning, ontwerp en bouw tot onderhoud en reparatie. Daarom is het zo belangrijk om de juiste aannemer te kiezen voor deze klus. Er zijn veel verschillende factoren die je moet overwegen voordat je een aannemer inhuurt. Hier vind je alles wat je moet weten over het kiezen van een aannemer voordat je een contract tekent.

Dit moet je overwegen

Inzicht in de onroerend goed zone waarin jij je bevindt kan een enorm verschil maken bij het vinden van de beste aannemer. Wie is de aannemer en wie is hun onderaannemer? Een goede aannemer is een geweldige zakenpartner, maar een slechte aannemer kan een dure hoofdpijn zijn. Zorg ervoor dat wie je ook kiest, je de volledige controle hebt over het project en de resultaten. Dat geldt ook voor eindbeslissingen zoals materialen, afwerking en plannen. Breng ook in kaart wie is gedekt door jouw verzekering en wie verantwoordelijk is voor eventuele schade. Hoe zit het met gehuurd materieel zoals kranen, liften of kiepwagens? Inzicht in de risico’s van het inhuren van een aannemer kan je een hoop kopzorgen besparen. Bepaal ook wat precies de omvang van het werk is. Zijn er andere mensen bij betrokken en wie zijn waar verantwoordelijk voor? Wees duidelijk naar de aannemer toe over de werkzaamheden en hoe dit wordt verdeeld. 

Onderzoek jouw potentiële aannemer

Zoek een aannemer waarmee je overweegt te werken aan een project dat vergelijkbaar is met de jouwe. Begrijpen hoe de aannemer te werk gaat is de beste manier om te begrijpen hoe ze te werk gaan als persoon. Dit kan je ook een waardevol inzicht geven in het soort werk dat ze doen en hoe ze het doen. Zorg er daarnaast voor dat je onderzoek doet naar de referenties die elke aannemer biedt. Bel voordat je ze ontmoet, en indien mogelijk, vraag naar hun mening over de aannemer. Vraag hen over de ervaring, evenals de persoonlijkheid van de aannemer, werksfeer, en competenties. Vervolgens vraag je om een bewijs van de verzekeringen. De meeste aannemers zullen een verzekering hebben, maar het is een goed idee om hier zeker van te zijn. Zorg ervoor dat vraagt om een bewijs van verzekering, zoals een kopie van de polis. Als ze niet bereid zijn om het te verstrekken, is dit een rode vlag dat ze misschien niet de nodige dekking hebben.

Schriftelijk contract en een einddatum garantie

Een geschreven contract is essentieel. Zelfs als de aannemer zegt dat hij alles zal doen wat van hem verwacht wordt, zal een geschreven contract je helpen beschermen in het geval er iets misgaat. Het zal ook helpen je te beschermen als de aannemer minder dan hun normale normen gebruikt of te laat is. Het is belangrijk om precies te weten hoeveel tijd de aannemer heeft om het project te voltooien. Als jouw aannemer wordt alleen verondersteld om je een bepaalde hoeveelheid tijd om een nieuw huis te vinden, krijgen het huis uit, en bewegen, moet je weten wanneer ze klaar zijn en hoeveel tijd ze hebben. Als je het inhuren van een aannemer op een “as needed” basis, moet je een duidelijke, schriftelijke einddatum garantie te hebben. Als de aannemer wordt verondersteld klaar te zijn na een bepaalde hoeveelheid tijd, maar dat is niet schriftelijk vastgelegd, zit je misschien vast.

Stap voor stap!

De eerste stap bij het vinden van een aannemer is om te beginnen met een visitekaartje. De aannemer kan in een andere lijn van het werk dan die je bent in, of hebben een andere specialiteit dan jouw project. Zodra je een paar visitekaartjes hebt, begin met het maken van een lijst van de aannemers die je gesproken hebt. Noteer alle informatie die je je kunt herinneren over elke persoon, zoals de naam, adres, telefoonnummer, en wat voor soort werk ze doen. Vervolgens ga je online kijken naar wat voor soort recensies en informatie je kunt vinden over de aannemer. Je kunt ook kijken op hun bedrijfswebsite voor meer informatie. Een andere manier om meer te weten te komen over een aannemer is door te bellen met de referenties op jouw lijst van potentiële aannemers. Zorg ervoor dat je elke persoon belt, en vraagt naar hun mening over de aannemer. Als het een particuliere aannemer is, vraag of ze bereid zouden zijn jou te ontmoeten. Als je nog steeds niet zeker bent na het praten met referenties en een ontmoeting met de aannemer, ga je gang en neem contact op. Zorg er in ieder geval voor dat je geïnformeerd en beschermd bent. Tot slot, wees bereid om af te wijzen. Als je niet tevreden bent, teken dan geen contract.