De voordelen van een tuinhuis met overkapping

Je hebt besloten dat het tijd wordt voor een tuinhuisje en je gaat dan ook driftig op zoek naar een geschikt exemplaar voor in de tuin. Tijdens je zoektocht kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is en dan kunnen wij het ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt keuze uit tuinhuisjes met verschillende soorten daken, in verschillende kleuren en dan kun je ook nog kiezen voor een tuinhuis met overkapping. In onze blog vertellen we wat de voordelen zijn van dit soort tuinhuizen.

Opberg- en zitruimte

Een tuinhuis met overkapping heeft meerdere functies. Enerzijds heb je meer opbergruimte voor bijvoorbeeld gereedschappen, brommers en fietsen terwijl je ook een plek hebt waar je kunt zitten. Een overkapping kun je zowel in de zomer als in de winter gebruiken. In de winter zou je bijvoorbeeld een vuurkorf of een elektrisch kacheltje kunnen gebruiken als het iets te koud is. Maar dan heb je dus wel alle mogelijkheden om lekker buiten te zitten en van je tuintje te genieten.

Tuinhuis met overkapping houdt de zon tegen

Een overkapping heeft in de zomer veel voordelen. Allereerst houdt het de zon tegen en kun je heerlijk in de schaduw zitten. Daarnaast kun je ook zonder problemen een boek lezen, internetten op de tablet of werken op een laptop. In de volle zon is dat nagenoeg onmogelijk, omdat witte bladzijden en beeldschermen teveel reflecteren. Daarnaast is urenlang in de volle zon zitten ook minder goed voor de gezondheid.

Bestendig tegen elke weersomstandigheid

Een tuinhuis met overkapping kun je altijd laten staan. Je hoeft deze echt niet af te breken als het gaat regenen of als het gaat onweren. Met een groot voordeel dat je opgebergde spullen beschermd zijn tegen het slechte weer terwijl je de kussens van de zithoek onder de overkapping niet snel weg hoeft te halen. Ze liggen beschermd en je kunt ze dus lekker laten liggen. Vooral in de zomer slaat het weer wel eens om en dan is het best frustrerend als je bij een paar spatjes regen alweer druk bezig bent met het weghalen van je stoelkussens.

Vergunning niet nodig voor een tuinhuis met overkapping

In de regel heb je geen vergunning nodig als je een tuinhuis met overkapping plaatst. Je kunt voor de zekerheid altijd even contact opnemen met de gemeente, maar in de regel kun je deze zonder problemen plaatsen. In tegenstelling tot blokhutten en carports die met de openbare weg zijn verbonden. Daar heb je juist wel weer vergunningen voor nodig.

Tuinhuis met overkapping laat de waarde van jouw woning stijgen

Een tuinhuis met overkapping is een mooie oplossing waar je ook optimaal van kunt genieten, maar het plaatsen van een tuinhuisje heeft ook een bijkomstig voordeel. Het kan de waarde van jouw woning laten stijgen. Een goed verzorgde tuin met een tuinhuis is voor veel kopers aantrekkelijk. Ze zijn vaak op zoek naar duurzame oplossingen en willen hier ook extra voor betalen. Feitelijk is het dus een investering die je doet en die je op termijn ook weer kunt terugverdienen.