De beste keuze op het gebied van systeemplafonds maak je zo

Kan die lege, kale ruimte op jouw kantoor wel wat sfeer gebruiken? Met het juiste plafond kun je de sfeer al aanzienlijk verhogen. Door gebruik te maken van een systeemplafonds wordt geluid anders ervaren en wordt zelfs de productiviteit van jouw personeel beïnvloed. Als jij benieuwd bent welk soort systeemplafond het beste past bij jouw situatie, zou je zeker even verder moeten lezen. 

Inlegplafond 

Een van de meest gebruikte systeemplafonds is toch wel het inlegplafond. Bij het inleggen van dit plafond worden de platen op dezelfde hoogte gelegd als bij een systeemraster. De profielen waarin de plafondplaten liggen kun je in dat geval zien liggen. De profielen hebben verschillende kleuren, maten en structuren. Dit is een groot voordeel, omdat het plafond op die manier altijd kan worden aangepast aan de inrichting van de ruimte. Daarnaast is het ook zo dat het inlegplafond zeer geschikt is voor alle soorten verlichting. Hierbij kun je denken aan inbouwspots, TL-buizen en downlighters. 

Doorzakplafond

De meeste mensen denken bij een doorzakplafond meteen aan een loshangend plafond. Toch is dit niet helemaal hoe het in elkaar zit. Een doorzakplafond is een plafond waarin profielplaten al in de profielen worden gelegd die vooraf al zijn geplaatst. Door dit te doen, zakt het plafond verder naar beneden dan bij een inlegplafond. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor dit plafond is omdat het luxer oogt. Dit plafond is ook vriendelijk in gebruik en ook kun je hierin allerlei soorten verlichting toepassen. 

Verdekt plafond 

Iets wat veel mensen tegen het lijf stuit, is dat zij niet tegen plafondprofielen willen aankijken. Als je daarentegen wel van het praktische van een systeemplafond gebruik wilt maken, kun je kiezen voor een verdekt plafond. Dit is de perfecte uitkomst voor ruimtes die er luxe uit moeten zien. Hierbij kun je denken aan grote kantoorgebouwen, musea of congreszalen. Doordat de draagconstructie van onder onzichtbaar is, geeft het een mooie, strakke uitstraling. Let op, niet alle soorten verlichting kunnen bij dit plafond worden gebruikt. 

Bandrasterplafond 

Wanneer kies je voor een bandrasterplafond? Als je zeker weet dat er nog binnenwanden onder het plafond moeten worden geplaatst. Bandrasterprofielen zijn breed, waardoor een opvallend plafond ontstaat. Een bandrasterplafond kan worden ingezet op twee manieren. Je kunt het allereerst semi-verdekt laten plaatsen, waarbij het bandrasterprofiel alleen van onder ziet. Ten tweede kan het zichtbaar worden geplaatst, waarbij je zowel de bandrasterprofielen als de dwarsprofielen kunt zien. Er kan bij dit plafond een extra barrière worden gemonteerd, wat zorgt voor extra geluidsisolatie.