5x tips om je balkon aan te kleden

De zomer komt eraan, en dat is het perfecte moment om je balkon klaar te maken voor het lekkere weer. Met de juiste aankleding kun je een knusse sfeer creëren en oneindig borrelen in het zonnetje. Om jou wat inspiratie te geven, hebben we een aantal leuke ideeën onder elkaar gezet. 

Een comfortabele zithoek 

Als je optimaal wil genieten van jouw balkon, dan kan een comfortabele zithoek natuurlijk niet ontbreken. Kijk hierbij allereerst naar de mogelijkheden en daarbij het formaat van jouw balkon. Is er voldoende ruimte? Dan kun je een mooie loungeset of grote relaxstoelen aanschaffen. Als je hier niet echt de ruimte voor hebt, kun je eventueel zelf een tuinmeubel maken. Zo weet je zeker dat de zithoek op jouw balkon past. Zet er een tafeltje bij voor de hapjes en drankjes en je bent klaar. 

Lekker warm  

Door die hoge temperaturen in de zomer hebben we aan het warmte op het balkon geen gebrek, maar in de winter kan het best koud worden. Om van jouw balkon een knus plekje te maken zou je bijvoorbeeld een klein vuurtje kunnen stoken. Als je hier niet zo’n fan van bent, kun je ook kijken naar een elektrische terrasverwarmer. Deze kun je neerzetten waar je wilt, wat superhandig is. 

Gezellige aankleding 

Nu je die comfortabele zithoek hebt gerealiseerd, kun je alles gezellig aankleden. Door middel van sierkussens bijvoorbeeld, geef je de zithoek een vrolijke touch. Daarnaast zorgen de kussens ook voor een stukje extra comfort. Koop een paar kussens in vrolijke kleuren en printjes om verschillende stijlen te mixen. Je kunt het balkon ook zomers aankleden door gebruik te maken van bloemen en plantjes. Zet de planten in potjes, bevestig ze aan de muur of hang ze aan een touwtje. Dit ziet er super gezellig uit! Als je echt voor groen wil gaan, kun je zelfs nog speciaal kunstgras kopen voor op jouw balkon.

Stijlvolle zonwering 

Je kunt het balkon ook zomer en winterklaar maken door een goed scherm aan te schaffen. Een zonnescherm biedt immers in elk seizoen een groot voordeel. In de zomer houdt het de zonnestralen tegen waardoor het erg aangenaam wordt om buiten te zitten. Ook zal het op die manier in huis een stuk koeler worden. In de winter daarentegen is het juist fijn om wat warmte vast te houden en kun jij wanneer het regent ook nog even buiten zitten.