3 redenen om voor vloercoating te kiezen

Is jouw vloer af, oud en grauw? Begint het beton in jouw kantoor of huis er versleten en verweerd uit te zien? Zo ja, dan kan vloercoating wel eens een oplossing bieden. Vloercoating kan zelfs precies zijn wat je nodig hebt om die oude vloer van een nieuw leven in te blazen. Wil jij online vloercoating bestellen bij een bouwbescherming webshop of vakkundig laten aanbrengen door een bedrijf, maar twijfel je aan de voordelen van vloercoating? Hier zijn 3 redenen waarom je toch zeker vloercoating zou moeten overwegen.

Een nieuwe uitstraling 

Een vloercoating bestaat uit kunststof materiaal als bijvoorbeeld epoxy of polyurethaan. Een vloercoating is een beschermende, dunne laag die over een bestaande vloer aangebracht wordt, zodat de vloer een compleet nieuw uiterlijk krijgt. Welke bestaande vloer jij eerst had maakt in principe niks uit. Voorbeelden van type vloeren zijn een de betonvloer, cementdekvloer of egaline vloer.  Hoe is dat mogelijk? Nou, er zijn coatings speciaal gemaakt voor deze vloeren. De meeste betoncoatings bijvoorbeeld kunnen zowel op de bovenkant van de vloer als op de zijkanten worden aangebracht. Dus als je je zorgen maakt over de uitstraling van jouw betonvloer, kun je het eruit laten zien als een heel ander type vloer.

Het is betaalbaar

Een andere reden waarom je vloercoating zou moeten overwegen, is dat het betaalbaar is. Als je je zorgen maakt over de kosten van reparatie of vervanging van de vloer, kun je profiteren van de betaalbaarheid van een vloercoating. Betonnen vloeren zijn zeer duurzaam, dus ze kunnen een lange tijd mee zonder te hoeven worden gerepareerd. Het nadeel is wel dat snel kunnen slijten en dus regelmatig moeten worden overgeschilderd of gecoat. Als gevolg hiervan zijn de kosten van vloercoating veel minder dan de kosten van het vervangen of repareren van een bestaande betonnen vloer. Een vloercoating is extreem duurzaam. Hij kan 5 tot 20 jaar meegaan, afhankelijk van het type coating dat u neemt. Een vloercoating kan zware industriële apparatuur aan, zoals vorkheftrucks en pallethefwagens, maar ook voetverkeer. Hij is ook bestand tegen hitte en kou en kan gemakkelijk worden schoongemaakt.

Verschillende kleuren, texturen en afwerkingen

Een andere reden waarom je zou moeten overwegen vloercoating is dat je kunt kiezen uit een verscheidenheid van kleuren, texturen en afwerkingen. Je hebt misschien verschillende soorten coatings op auto’s en meubels gezien, en nu kun je diezelfde soorten afwerkingen op jouw vloer toepassen. Als je een betonnen vloer in uw huis, kun je kiezen uit een breed scala van afwerkingen en texturen, zoals een beton-achtige afwerking, een gladde afwerking, een getextureerde afwerking of zelfs een baksteen afwerking. Je kunt zelfs een coating kiezen die is ontworpen om te lijken op tegels. Vloercoating biedt daarnaast ook voldoende slipweerstand. Het beste deel is dat hoe meer je loopt op het, hoe beter het wordt.